bugün

entry'ler (2298)

dracula untold

ekim 2014'te sinemalarda gösterime girecek film. tahmin edebileceğiniz gibi dracula üzerine kurulu bir film.* başrol olarak; luke evans dracula'yı, dominic cooper ise fatih sultan mehmed'i canlandırıyor. fakat filmin tarihi yönünden çok fantastik yönü ağır basıyor gibi. işin içinde dracula olunca haliyle olayın içerisine osmanlı da dahil oluyor. şurdan fragmanını izleyebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=_2aWqecTTuE

bana sorarsan bullshit. madem dracula'yla ilgili bir film yapıyorsunuz adamakıllı tarihi gerçeklere dayalı bir film yapın. şahsen rumen olsam hollywood'a ana avrat söverdim. ama rumen değilim. o yüzden bana ne amk.

bu arada fragmandaki soundtrack de assassin's creed unity'nin fragmanında da kullanılmıştı. şarkıyı lorde söylüyor.

(bkz: everybody wants to rule the world)

http://www.youtube.com/watch?v=DaVA6sgOpws

bu da assassin's creed unity'nin fragmanı.

http://www.youtube.com/watch?v=xzCEdSKMkdU

izleyin çok güzel.

ilkokulda zengin çocuk özellikleri

hani kolunuzu incittiğinizde kolunuzu askıda tutmak için bir zımbırtı var ya, odur.

görsel

sizin kolunuz tülbentle boynunuza tutturulurken, zengin çocukları bu omuz askısıyla gezerler. hatırlıyorum çok koymuştu o zaman.

firefox vs chrome

ram ve işlemci kullanımı firefox'a göre daha yüksektir. her bir eklenti için ayrı prosesler çalıştırır. üst düzey olmayan kullanıcılar bundan habersiz vaziyetteyken chrome bilgisayarlarında çok miktarda ram ve işlemci harcar. firefox'ta tek proses çalışır. flash player gibi eklentiler ise bu tek prosesten ayrı çalışır.

sadece bende mi oluyor bilmiyorum ama chrome, flash kullanan bazı sitelere hiç girmeyip direkt çöken bir yapıya sahip. bir de son zamanlarda çok kişide rastladığım minimize edip tekrar tam ekran yaptığınızda üst kısmında grafiksel bozukluklar oluyor.

bir eklenti yüklediğinizde eklenti otomatik olarak aktifleşiyor, firefox'ta deaktif vaziyette geliyor, kendin aktifleştiriyorsun ki bu da farkında olmadan yüklenen zararlı eklentilerin önüne geçecek bir şey.

son açılan sekmeleri hatırla seçeneğini işaretlediğinizde, chrome tekrardan açılınca aynı anda bütün sekmeleri yüklemeye çalışıp hem bilgisayarınızı hem internetinizi kasıyor, firefox'ta sadece aktif sekme yükleniyor. isterseniz gereksiz sekmeleri yüklenme gereği olmadan kapatabiliyor ya da çok fazla sekme açık olduğunda "ulan bu müzik hangi sekmede çalıyor amk" durumuna düşmüyorsunuz.

chrome'da gmail hesabınızla oturum açtığınızda iciğiniz ciciğiniz her bir bokunuz google sunucularına düzenli olarak aktarılıyor. youtube'da, google'da yaptığınız aramalar, girdiğiniz siteler her şey. aynı şey firefox'ta başınıza gelmiyor çünkü istediğiniz herhangi bir mail adresi ile firefox sync'i kurabilir, internet geçmişinizi, bookmarklarınızı firefox sunucularında saklayabilirsiniz.

tüm bunlara rağmen "ağbi krom çok hızlı yea"cı tayfa bilgilerinin google tarafından kullanılmasına göz yumuyorsa da onların tercihi. "google benim bilgilerimi kullansa n'olucak kullanmasa n'olucak" diyorsanız da, google bu bilgileri sadece kendileri için değil facebook ve belki daha bir sürü şirketle paylaşıyor. yani sen seksli meksli şeyler arattığın zaman facebook'ta sağda seksli reklamlar görebilirsin. bu en basit örneği. hani bir de ya abi bu seksli mesajlar telefonuma nerden geliyor nasıl buluyorlar beni diyenler falan da var ya, onlar da iyi düşünsünler.

demem o ki dijital ortamda güvenliğinize dikkat etmeniz gerekiyor. babana bile güvenmeyeceksin ki google'a güvenesin.

14 yaşındaki bir kızın mastürbasyon yapması

yanılmıyorsam ayşe arman'ın bir ara bir yazısında bahsedip baya bir ortalığı karıştırdığı hadise.

tam hatırlamıyorum ama galiba sene gal

http://inciswf.com/olumvallacokkomik.swf

steven gerrard ın kızları

olur da ileride beckham boys ile evlenirlerse efsane bir jenerasyon ortaya çıkaracak kızlardır. ulan nasıl bir gen havuzudur bu ya?

natalie dormer

insanın buggs bunny olasını getiren huri. lola bunny'ye benzetmişler meleğimi;

görsel

martin freeman

the office (uk)'de de oynamış aktördür.

vanessa huppenkothen

http://goo.gl/RtnfYN

not: google görseller linkidir.

luca celico leite

mitoz bölünmeyle meydana gelmiştir.

hesap işletim ücreti

arkadaşımın ziraat bankası hesabından tam 80 lira olarak çekilmiş ücrettir. geri de vermiyorlar parayı. boğazınıza dursun ibneler.

çocukluğun geçtiği yer

simsiyah leş gibi asfalt olmuş yerdir. gittim gördüm hiçbir şey eskisi gibi kalmamış. 200 metre boyunca sıra kavaklar, o kavakların önünde yeşillik bir alan vardı. yeşillik alanın tam karşısında sıralanan apartmanların çocukları bu yeşillik alanda oynardı. anneanneler reçel, salça kaynatırdı; ekmek yapardı orada. şimdi bütün ağaçlar kesilmiş, her yer mide bulandırıcı siyahlıkta bir asfaltla kaplanmış. o asfalt çocukluğumun üstüne dökülmüş gibi hissettim resmen.

yaran capsler

http://asset-3.soup.io/asset/7470/4837_36f7.gif

ronaldo'nun o sondaki bakışı yok mu hele.

abazaca

abhazca'nın yanlış kullanılan halidir.

age of empires 2 forgotten empires

3.6 patchi sonunda yayınlanmış oyundur. steam'de 10 dolarken kapatmıştım kendilerini. o zamandan beri bu yamayı bekliyorduk ve sonunda geldi. campaign moduna eklenen yeni savaşlar arasında koyunhisar savaşı var. osman gazi filan. efsane resmen.

deadpool

açık ara en komik marvel karakteridir.

görsel

zlatan ibrahimovic

bilgisayar karşısında izlerken fake yiyormuşsunuz hissiyatı yaratan futbolcudur.

kendisiyle ilgili şöyle bir derleme var;

http://vimeo.com/96828451

favorim bologna'ya attığı gol.

ataturk sizin olsun peygamberimiz bize yeter

http://www.youtube.com/watch?v=ztb4pg0fhMA

atatürk de peygamber de sizin olsun ben gidiyorum

ben de çok sevdim. +rep.

(bkz: uçarak uzaklaşır)

ekmek arası yenen enteresan şeyler

cips. ozellikle cheetos peynirli efsane oluyor. fakat obeziteye giden yolda lamborghini'ye binmek istemiyorsaniz ekmek ve turevlerinden uzak durmaniz veya azaltmaniz elzem.